Bloembinderij Lotus

Waar bloemen en passie samenkomen

Over Ons

Bloembinderij Lotus is al bijna 50 jaar een begrip in Medemblik en omgeving. De onderneming is in 1966 door Piet en Gré Swart opgericht. Als zoon van een Westfriese tulpenkweker en dochter van een rozenkweker uit Aalsmeer zit de liefde voor bloemen in hun DNA.

Bloembinderij Lotus is niet zo maar een bloemenwinkel. Dat ervaart een ieder die bij ons binnenloopt. Werkstukken van allerhande natuurlijke materialen worden gecombineerd met de pracht van bloemen, planten en exclusief glas- en aardewerk. Alles ademt een sfeer van kwaliteit en creativiteit.

Wij maken bloemwerk naar uw wens: van een smaakvol boeket tot een onderscheidende bloemendecoratie voor een bijzondere gelegenheid. Alle bloemen zijn vers en worden door ons persoonlijk geselecteerd en ingekocht bij diverse leveranciers en kwekers. Bloemwerk bezorgen we in oostelijk Westfriesland, de regio tussen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik, en in de Wieringermeer. Daarnaast zijn wij aangesloten bij Fleurop, een landelijk én wereldwijd netwerk van bloemisten voor het verzenden van bloemen.

Waarom de naam Lotus? Een lotus is een tot de verbeelding sprekende waterplant. De naam verwijst naar onze eerste vestigingslocatie: aan een pittoreske gracht in de binnenstad van Medemblik. Sinds 1973 is Bloembinderij Lotus aan de Kaasmarkt gevestigd.